T-veritas-fotogalerie30

fotografie©pesek.petr

https://t-veritas.webnode.cz/

pepe111@email.cz

Carnevale 2014

19.02.2014 09:22

Během masopustního období na přelomu února a března lze v Praze navštívit festival Bohemian Carnevale Prague, jehož pořadatelé chtějí dát vzpomenout na lidové slavnosti, pořádané v českých zemích již od doby vrcholného středověku

Akce samotná probíhá na nespočetně veřejných prostranstvích, muzeích, galeriích i školách. Na všech těchto místech můžeme potkávat účastníky této barvité přehlídky kreativních nápadů snoubící se s jejich přenesením do světa pestrých barev a tajemných chutí. Zahájení festivalu obvykle doprovází vyhledávaná vernisáž, která je následována průvodem vedoucím od Staroměstské radnice. Kromě průvodu rozličných masek se zájemce může těšit  i na vystoupení profesionálních i amatérských klaunů a akrobatů, karnevalová menu v restauracích, dětské soutěže o nejkrásnější masku, vystoupení kejklířů, hudební a taneční kreace, degustace speciálních odrůd vín či gastronomický blok v partnerských restauracích.

Ti odvážnější z nás se mohou spojit se samotnými organizátory a po vybrání ze širokého spektra převleků se sami aktivně karnevalu zúčastnit. Zakončení festivalu připadá obvykle na Popeleční středu, která symbolizuje začátek postního období.

CARNEVALE 2014 SE USKUTEČNÍ OD 20. ÚNORA DO 4. BŘEZNA 2014.